Tisdagen den 15 december anordnar BIEN Sverige det femte och sista samtalet om basinkomst för året! Detta samtal kommer fokusera på våra medlemmars och tittares frågor och funderingar kring basinkomst och BIEN Sverige, och medverkande är således vår ordförande Hannah Lemoine och ledamot Lena Stark, och som externt inbjuden samtalsgäst har vi med oss Christian Engström.

Som vanligt kan ni se på och delta i samtalet antingen direkt i Zoom, eller genom att följa samtalet i livesändningen på FB-sidan och ställa frågor i kommentarerna där. Länk till Zoom-samtalet finner ni HÄR.

______________________________________________________________

Christian Engström var EU-parlamentariker för Piratpartiet mellan 2009 och 2014 med fokus på frågor som rör friheten på internet, såsom rätten till privatliv, nätneutralitet och en reformerad upphovsrätt. Efter tiden i EU-parlamentet har han engagerat sig för en narkotikapolitik baserad på skademinimering, och för basinkomst. Han har utvecklat ett konkret förslag till ett basinkomstsystem för Sverige, inklusive preliminära kostnadsberäkningar och förslag till finansiering. Läs alla Christians inlägg om basinkomst HÄR.

Lena Stark är grundare av BIEN Sverige och nuvarande ledamot i styrelsen, och är även grundare av Basinkomstpartiet. Hon har varit aktiv i den globala basinkomströrelsen i många år och är för närvarande del av projektet Mission Possible 2030 vars syfte är att göra alla som arbetar för att lösa FNs globala mål medvetna om att basinkomst kan lösa många av dem.

Mission Possible 2030s informationsfilm

Hannah Lemoine är ordförande för BIEN Sverige och har varit en aktiv basinkomstförespråkare, debattör och föreläsare sedan 2012. Hon skriver ledartexter i Tidningen Syre och ni kan läsa hennes texter – varav ungefär hälften på något vis berör frågan om basinkomst – HÄR.