I Facebookgruppen Försäkringskassanupproret samlas förtvivlade berättelser på hög – om utförsäkringar, om olidlig väntan på dröjande beslut, om nekanden mot läkarnas uttryckliga rådan. Något har uppenbarligen blivit fel i systemet – men vad, och vad kan göras åt det?

Varmt välkomna till den tredje delen i BIEN Sveriges samtalsserie om Basinkomst! Våra samtalsgäster denna gång är:

JESPER ODELBERG – artist, ståuppkomiker, föreläsare, skådespelare, politiker, estradör, musiker, TV-profil, samhällsdebattör. När han på nittiotalet tog klivet in i artistvärlden blev han unik. Som rullstolsburen scenpersonlighet har han fått ta en hel del strid med allas våra fördomar om funktionshinder och rullstolar.
(Foto: Peter Muld )

CHARLOTTA VON ZWEIGBERGK – journalist och författare som under decennier har arbetat som frilansjournalist inom ämnen som populärpsykologi, personporträtt och samhällsfrågor. 2016 blev hon nominerad till Augustprisets fackbokskategori för boken Fattigfällan, där vi får följa Beatas kamp med socialen och hennes strävan efter att försöka få en stunds trygghet för att orka bli frisk innan det är för sent.
(Foto: Jan-Åke Eriksson )

EDDIE WHEELER – musiker, företagare, föreläsare från Göteborg som trots 118st svåra frakturer och trots sin rullstol turnerat världen över. Eddie är en flitig föreläsare som tar upp frågor som tillgänglighet och bemötande samt driver kulturprojektet Creative Point som aktivt jobbar för att personer med olika funktionsvariationer ska kunna ta plats bakom scenen som arrangörer och projektledare inom kultur.

LIV JONSSON (utgår på grund av sjukdom) – Chefsmoderator för Facebookgruppen Försäkringskassanupproret som i skrivande stund har 71 000 medlemmar. Liv är även lärare samt funkismamma till två barn med autism.Samtalet kommer försiggå i Zoom och live-sändas på BIEN Sveriges FB-sida.

OBS! Medlemmar i BIEN Sverige kommer få direktlänk till Zoom-samtalet och inbjuds till att efter att live-sändningen är avslutad delta i ett informellt eftersnack med gästerna. Länken till Zoom skickas ut via mail.

Inte medlem än? Bli det direkt HÄR.