Försörjningsstöd, eller socialbidrag i folkmun, är tänkt att fungera som ett sista skyddsnät för den som har tillfälliga försörjningssvårigheter. Men hur stora är hålen i nätet egentligen, hur påverkas människor av att behöva ansöka om ekonomiskt bistånd varje månad, och riskerar en garanterad basinkomst att lämna de som behöver mer stöd utöver det ekonomiska vind för våg?

BIEN Sverige bjuder in till ett samtal om försörjningsstöd kontra basinkomstgaranti. Samtalet kommer sändas live på vår Facebooksida, och ni kan även delta i samtalet via Zoom

Samtalsgäster denna gång är:

Jonas Thornell, fri skribent, kulturarbetare och före detta lärare i psykologi. Jonas skrev i somras en uppmärksammad debattartikel i Expressen där han berättade om sina egna upplevelser och de psykologiska aspekterna av att befinna sig i säkerhetsnätets utkant. Läs artikeln här.

Sigrid Körling, nyligen deltidsanställd efter att ha varit gigarbetare och blivit utbränd redan i 25-årsåldern, som förlorade sin SGI (Sjukpenninggrundande inkomst) och hamnade därför hos socialen istället.

Marie Persson, socialsekreterare som arbetar med handläggning av försörjningsstöd. Marie har kunskap om hur systemet fungerar från insidan och förespråkar basinkomstgaranti istället.

Varmt välkomna!